Детска количка – какво точно да проверим, когато я купуваме

Предполагаме, че сте си отговорили на всички въпроси, свързани с избора на перфектната за вас детска количка. Вече сте в магазина. Стеснили сте кръга от възможности до няколко модела. Какво точно трябва да гледате и да съобразите?
Големина на количката. Вече сте определили максималния за вас размер. Сега трябва да изберете между различните модели. Колкото по-широки са кошчето и основата на детската количка, толкова по-стабилна е тя.
Положение на кошчето. Някои кошчета, особено на бебешките колички, могат да се обръщат, така че да гледате своето съкровище. Други детски колички имат възможност за промяна на наклона на коша.

Материя на кошчето. Детските колички се цапат много. Материята трябва да е лесна за почистване. Пробвайте колко лесно се сваля от конструкцията.

Колела. Колкото по-големи са, толкова по-плавно върви количката. Има детски колички само с едно предно колело и други с две предни. Първите са по-маневрени. Вторите – по-стабилни.

Колелата могат да бъдат самозавиващи, неподвижни или и с двете опции. Самозавиващите колела ви помагат да управлявате количката по-лесно, няма да имате трудности при завоите. Проблемът е, когато бързате, за да пресечете и количката ви се криви. Ако пък сте с неподвижни колела, трябва да повдигате цялата детска количка на задни гуми, за да вземете завоя. Най-добре е да се спрете на самозавиващи колела, които могат да се заключват. На пазара вече се предлагат и модели детски колички, чиито колела се свалят. Така лесно можете да ги измиете, за да вкрате количката вкъщи или да намалите нейния обем, за да се помести в багажника на автомобила ви например.

Спирачки. Трябва да имате една за цялата количка и такива, които да придържат отделните колела. Ако се движите по нанадолнище или заледена улица, те със сигурност ще ви бъдат полезни.

Дръжка. Някои бебешки колички са с една обла дръжка, а други с две отделни, по-малки. Изборът зависи от предпочитанията ви. Помислете дали да не купите детска количка, дръжките на която се регулират на височина. Така всеки член на семейството ще може да я бута.

Колани и закопчалки. Най-сигурните колани са петточковите, които минават през кръста, рамената и между краката на детето. Проверете колко лесно се откопчават и закопчават катарамите. Има и такива, с които вашето умниче може да се справи много лесно, а това застрашава безопасността му.

Място за багаж. Задължително търсете количка с мрежа за багаж под нея или с възможност да се сложи чанта зад нея, а най-добре такава, която има и двете опции. Така ще можете да се съсредоточите върху карането на количката, вместо да носите още две чанти и една торба.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Детска количка – какво точно да проверим, когато я купуваме , 8.0 out of 10 based on 5 ratings

Коментар: