Stokke : Mercedes-а на бебешките колички

Един приятел беше казал, че бебешката количка Stokke струва колкото автомобил на старо. Наистина за сума между 1500-2000 лева може да си купите прилична кола, а дали бебешката количка си заслужава парите ще прецените от настоящото ревю.

бебешки колички stokke

Количката на Stokke се отличава с изчистен, красив и модерен дизайн. Тя има опростена но много стабилна и лесна за управление конструкция. Едно от най-големите предимства е, че бебето е изнесено на нивото на кръста на възрастен човек. Това има следните съществени предимства:

- майката не си натоварва кръста за да се навежда всеки път като трябва да оправи нещо по бебето, да му даде мляко или играчка. Достъпът до бебето е лесен и удобен през цялото време;

- когато бебето е пораснало и го возите в седнало положение благодарение на височината то може да вижда повече неща и любопитно да разглежда заобикалящата го среда по време на разходка;

- както е показано на снимката горе, може да използвате бебешката количка и като столче за хранене, защото височината на седалката идеално пасва на височината на маса за хранене. Това е удобна екстра, която е много полезна лятото когато седнете в ресторант на открито да обядвате или вечеряте. Детето се чувства част от компанията и може да се забавлява с предмети на масата.

Бебешкото кошче, макар и трудно за първоначално сглобяване, след това лесно се поставя и сваля от количката с натискане на дата бутона от двете страни. То е просторно и удобно за бебето, има достатъчно място да сложите бебето дори увито със зимно одеалце.

Бебешките колички Stokke са изключително стабилни, благодарение на големите задни колела и се бутат с лекота. Завиват лесно и удобно чрез по-малките предни колела. Дръшката за бутане също е много приятна за хващане и може да регулирате както нейната височина, така и наклона и спрямо носещата рама в посока нагоре-надолу.

детски колички - стоке

Детското столче за возене на детето в седнало положение може да се слага по-посока на движението и обратно с лице към майката. Когато бебето гледа към майката може да поставите столчето в три позиции много лесто чрез дърпането на един бутон. Най-много ще използвате легналото положение и изправеното, междинното не е особено полезно. При последните модели рейката пред детето лесно се сваля когато го слагате или сваляте от количката чрез плъзгачи от двете страни. При предишния модел рейката не можеше да се сваля и дори част от нея слизаше между краката на бебето, което не много подходящо за момченца. Когато столчето е обърнато по-посока на движението също може да се постави в две позиции, но рамата на количката пречи за падне до легнало положение. Според нас това е един от основните недостатъци на детските колички Stokke, защото напрактика детето не може да спи комфортно когато обърнете столчето напред.

Столчето се поставя и сваля лесно от рамата на количката. В комплектът влиза прозрачен дъждобран, който се слага върху него. Може да си купите като аксесоар чадърче, което предпазва от слънце и дъжд. В горната част столчето има гюрук, който лесно се сваля в две положения. Може да откриете част от него за да осигурите свеж въздух за бебето през мрежестата материя.

При последния модел на Stokke може да регулиране височината на поставката за краката на детето лесно и удобно с една ръка. Ако решите да си купите предишния модел на втора ръка ще трябва да местите степенката с две ръце.

Взможностите да сложите багаж на количката са ограничени. В долната част над предните колела има малка раничка, която може да побере няколко средно големи предмета. Достъпът до нея не много удобен, защото трябва да клекнете. От страните на бебешкото кошче има удобни джобове за малки предмети, а на гърба на столчето има малък джоб. Като цяло липсва удобство за поставяне на много багаж и на необходимите шише с вода, солети, мокри кърпички и т.н.

Друг недостатък на бебешките колички Stokke е, че са обемисти за транспортиране. Рекламата на Stokke показва, че може да поберете количката в багажника на BMW 1-ца, което е вярно защото сме го изпробвали. Въпросът е, че BMW 1 не е малък автомобил (макар да изглежда такъв) а и като сложите шасито на количката не остава място за почти нищо друго в багажника. Особено трудно е ако използвате бебешкото кошче, защото вероятно няма да успеете да го поберете в багажника и ще трябва да го сложите вътре в колата където едно място вече е заето от кошчето за кола на бебето.

Тапицерията може да се сваля и да се пере когато се зацапа.

Въпреки изброените недостатъци детските колички Stokke са много впечатляващи и удобни за дълги и приятни разходки. Дизайнът е много стилен и не остава незабелязан от околните. Детето се чувства отлично на повдигната височина на столчето. Количката се предлага в красиви цветове и модерни десени.

Не ни е известно колко е дълга гаранцията на бебешките колички Stokke но конструкцията е толкова здрава и стабилна, че малко вероятно е да ви се наложи да я ползвате.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Stokke : Mercedes-а на бебешките колички, 5.3 out of 10 based on 10 ratings

Коментар: